Tarina

Sonjan isoäidin äidinäidin Sanna Kaisan helsinkiläisestä kahvilakojusta vuodelta 1905 on melkoinen aikamatka tammisaarelaiseen Sonjan herkkuun vuonna 2018. Väliin mahtuu monta sukupolvea ja lukuisia ruokamuistoja.

Susanna valmistui äitinsä jalanjäljissä farmaseutiksi vuonna 1988. Veri veti myös yrittäjyyteen ja niinpä Susanna perusti apteekkialan henkilöstövuokrausfirman 2000-luvun alussa. Viisitoista vuotta myöhemmin Susanna istahti jälleen koulunpenkille – kun ruoalle on kerran antanut pikkusormensa, se helposti vie koko käden. Ammattikorkeakoulu Novian Mathantverk-koulutuksessa virisi ajatus herkkupuodista ja tässä sitä nyt ollaan.

Susannan tytär Sonja on ollut yrittäjähenkinen pikkutytöstä lähtien. Snappertunan metsistä poimitut suppilovahverot Sonja pussitti ja kauppasi helsinkiläiskoulunsa opettajille hyvällä menestyksellä. Ruokaa rakastavalle suvulle ei ollut yllätys, että Sonja kouluttautui kokiksi ja riemukkaita valmistujaisjuhlia vietettiin vuonna 2014. Sonja sai Raaseporin yrittäjiltä vuoden 2019 positiivisin yrittäjä - palkinnon.

 

Tarinoita meistä ja ystävistämme